2013-11-30
 20:13:40

risgrynsgröt, soffa och mys

Hallå hallå!
dåligt uppdaterande på mig men det är så det kan gå,
bra dag idag, 
varit på den årliga lagerutförsäljningen på Sense imorse, fyndat järnet på massor av passande prylar till skolan och massa anant kul till pysselkungen hi hi. 
drog vidare med mamma och mormor för att hälsa på morfar som ligger på sjukhus och var där ett tag. Stackarn ramlade och knät hamnade ur led. =(
 
har varit och hämtat min nya soffa som jag nu kämpat hela kvällen med att klämma in här hemma, så jävla skönt att kasta ut den gamla som hamnade i en jävla massa olika delar. sååå skönt! jätteskön ny och fin soffa som dock är aningen större än min gamla, har lite problem att få plats med skrivbordet som precis fick plats innan,, tror dock jag kan lyckas kämpa in det med lite hjälp. 
nu har jag döttt i soffan och det ser lite lagom ut som ett bombnedslag här inne, men julstjärnan är uppe och nu ska jag ta fram resten av pyntet också hihi
nu håller jag på att koka risgrynsgröt som jag fick ryck och blev jättesugen på.. att det ska ta sån tid dock.. men det kommmer bli så gotttt..
Jul är ju typ det bästa jag vet, pynt o baka o mysa med familjen. jag och mina tomtar på loftet :D
 
/malle
2013-11-18
 22:44:24

tuff tuff tuff..

Tjohej!
jobbat hela helgen så jag är så sjuuuuukt trött. fullspäckad kommande vecka, massor av skola därtill.
men det blir nog underbart det där!
skulle hämta ut min mattetenta idag, men va så sjukt mycket folk så jag orkade inte vänta. imorgon kanske?
har ju börjat träffa min mentor som ska hjälpa mig att strukturera upp skolan vilket känns sjukt bra, tror det kommer vara en stor hjälp nu =)
Har fått nån magkatarr så får sån panikont, speciellt efter jag ätit.. usch vilken otrevlig känsla det där är. intresseklubben..

nej nu ska jag kolla på paradise hotell. underhållande, yes!

/m
2013-11-13
 22:09:24

sorg blir ilska - 1

skitmorgon. 
sovit förjävla dåligt och tar mig till skolan till kl 8. men vilken jävla ångest! ångestattack delux så jag var väl kvar i en timme en och en halv kanske innan jag gav upp.
kommer hem och känner mest för att gråta, mmen efter att ha bollat tankar med mig själv en längre stund går ledsamheten över till ilska. det är bra, ilska är så mycket lättare att hantera än sorg, tomhet och allt vad det kan innebära.
Att vara arg är ok, det känns på ett sätt bra, det känns rätt. Jag hahr rätt till att vara arg vilket är lättare att inse än att ge sig själv tillåtelse att vara ledsen. 
Ibland skiljer sig vägar man kanske inte trodde och det är självklart sorgligt tråkigt och kan kanske vara fel. 
 
Nu har Jag bestämt mig för att det här ska vara rätt, jag har bestämt mig för att inte hamna i någon dip och ta vara på det underbara i mitt liv, Jag ska göra allt jag kan för att fortsätta den här bra och lugna perioden jag haft de senaste månaderna med hjälp av människor som stöttar och älskar mig trotts att jag gör fel, percis som jag vill vara där och göra samma sak för dem.
 
Jag vet inte varför bloggandet hjälper mig i situationer som dessa, eller skrivandet över huvud taget. Att skriva ner  känslor och tankar, skriva av sig, för att sen kunna läsa och reflektera över huvudets krig. Mitt snart hela år i DBTn har hjälpt mig mycket, även om jag fortfarande har långt kvar.
hade jag publicerat mitt första inlägg jag skrev hade jag ångrat det, kanske inte idag, men om en vecka?
Igår fann jag mig själv ledsen, grå och låg. tankarna på min vita låda med rakblad kom på besök som inte vait här på ett väldigt bra tag, imorse var det samma lika. men efter en eftermiddag av reflektioner, olika övningar och färdigheter sitter(ligger) jag här med ett medvetet avstånd till det "gråa" Jag kan inte trolla bort det, men jag ska inte låta det ta över!
 
Alla hanterar problem på olika sätt samtidigt som alla värdesätter olika saker i personer runt omkring. 
 Jag klarar inte längre av att folk i min närhet ska fly eller försvinna så fort ett problem uppstår eller något blir jobbigt, och sen komma tillbaka när det passar sig.
Tyvärr krockar det för mycket med min syn på problemhantering efter flera liknande situationer i olika relationer, som har skadat min känsla för tillit.
Då min problematik medför en gigantisk rädsla för att bli övergiven, lämnad, ensam, vilket jag dagligen jobbar med blir detta alltid ett steg tillbaka i arbetet med mig själv då min ena tomte på loftet säger "vad va det jag sa" "du är sämst, fel = ensam" och känslorna som uppstår i dessa tillfällen går inte att beskriva med ord. varesig det är en vän, pojkvän eller familjemedlem. 
 
Hur som helst, långt och snurrigt. men det är 100 gånger bättre än igår! =)
 
/m
 
 
2013-11-12
 18:10:21

trassel

Den kända dipen är på ingång, yes!
allt har gått så bra den senaste tiden, men så smäller det till, och pang så kommer de där känslorna jag inte kan beskriva med ord och inte kan gömma hur väl jag än försöker. 
Jag tänkte på det förra veckan, att jag inte riktigt kunde tänka mig in i hur det kändes längre, för det var så länge sedan sist. 
 Det är sådär grått igen, och jag känner mig nergrävd. tålamodet är värre än vanligt och allt blir bara lågt och inte bra. Jag är irriterad och grinig mot folk som inte förtjänar det och jag vill bara lägga mig ner och stirra. 
Jag försöker tänka på färdigheterna, hur ska jag göra för att inte gräva mig längre ner? innan det är försent. Terapi session idag och som vanlilgt när det är dåligt blir jag tyst och undvikande och har ingen aning om vad jag ska säga eller hur jag ska säga det. Det tar stopp. 
trött på folk och dess fasoner. pallar inte.
 
Kanske har det inte gått så bra som jag trodde i min personliga utveckling, när jag tar ett stort kliv tillbaka. Jag har försökt ignorera min osäkerhet så länge att jag tillochmed låtit den gå ut över andra som aldrig förr.
Jag har så länge jag minns försökt vara den "jag vill vara" till motsatsen av vad jag faktiskt är, nu har jag lindat in mig så mycket att jag inte vet vilket som är vilket. Jag vill så gärna känna sanningen när jag säger "det där är inte jag" men kanske är det det här som är jag? Jag har jobbat så mycket med att acceptera mig själv, att tycka om mig själv utan att någonsin veta vem det är jag ska acceptera och tycka om.
När jag gör bort mig stort inser jag ännu mer hur det här gannystanet är fullt av knutar som jag inte har en aning om hur jag ska reda ut.
 
well, det är alltid skönt att skriva av sig dagar som denna. vilket att jag hoppas att det håller sig till. dagar.
 
/ m
2013-11-08
 20:52:05

Fredag kväll

Fredags kväll och här har jag myst ner i soffan med ett glas rött och *trumvirvel* korvstroganoff!! yum yum
nya kurser har börjat i veckan och det är såååå skönt att slippa matten. 
nu är det byggmekanik1 samt byggteknik1 och det är så kul att köra lite mer "praktiska" eller kurser vars innehåll kommer ha nytta framöver, =)
 
Imorgon blir det till att hälsa på i cgs nya lya =) mys!
 
/m